Αρχείο κατηγορίας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συλλογή Δημοτικών Τραγουδιών

 Ο Σύλλογος Φίλων της Σκιρίτιδας έχει την αποκλειστική διάθεση και πώληση του βιβλίου «ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ». Μία συλλογή και καταγραφή τραγουδιών της συμπατριώτισσα μας Παναγιώτας Ευαγ. Μπάκου. Η επιμέλεια έκδοσης είναι του Γεωργίου Παν. Ξυλιά. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το αναζητήσουν στο χωριό από τα μέλη του συλλόγου ενώ στην Αθήνα από την κα Ελένη Χιώτη.

Κουίζ

 

 

Απαιτητικός ένας αγοραστής ζητά ένα σπίτι του οποίου όλα τα παράθυρα να έχουν θέα το Νοτιά. Μπορείτε να βοηθήσετε; Σκεφθείτε λίγο. Έχετε χρόνο.

Ο θείος Γρίφος

 

Κουίζ

 

Θυμάστε το ξεφτέρι που έβγαλε την ιδέα του πώς θα γίνουμε όλοι εκατομυριούχοι; Όχι; Λοιπόν, δέκα εκατομύρια Έλληνες, λέει, αν δίνουμε όλοι κάθε μέρα από μισό ευρώ σε κάποιον, θα φτιάχνουμε έναν εκατομυριούχο τη μέρα. Κάποια στιγμή θα έλθει και η σειρά μας… Η ερώτηση είναι: «μετά από πόσο καιρό θα πλουτίσει και ο τελευταίος»; α) σε λιγότερο από 100 χρόνια, β) σε πάνω από 100 και λιγότερα από 1000 χρόνια, γ) σε πάνω από 10000 χρόνια.

Αν σας δυσκολεύει το πρόβλημα έχω κάτι πιο εύκολο: Θα ρίξουμε τα ζάρια μια φορά. Αν η ζαριά περιέχει άσσο ή έξι κερδίζω εγώ. Αν έλθει ό,τι άλλο, κερδίζετε εσείς. Εντάξει; Ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει; Προσπαθήστε για τελευταία φορά πριν δείτε τη λύση.

Ο θείος Γρίφος

 

Αφιέρωμα στο euro 2004

ενδεκάδες