Πολιτιστικός Αύγουστος – Σκιρίτια 2023

sfs-logo

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΚΙΡΙΤΙΔΑΣ

Το πρόγραμμα του Συλλόγου μας για τον  πολιτιστικό Αύγουστο 2023 έχει ως εξής:

Δευτέρα 7/8/23: Παράσταση θεάτρου σκιών με τον αγαπημένο Καραγκιόζη το βράδυ ώρα 9 στην πλατεία του χωριού.

Τρίτη 8/8/23: Καθαριότητα – Υγεία – Πολιτισμός
Καθαρισμός και άσπρισμα κεντρικών δρόμων από 8 πρωί έως 12 μεσημέρι. Το απόγευμα στο προαύλιο του σχολείου θα γίνει ενημέρωση, συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την σημασία της ανακύκλωσης.

Πέμπτη 10/8/23:  Παρουσίαση ημερολογίου 2024 – Έναρξη έκθεσης φωτογραφίας στο λαογραφικό μουσείο.
Το απόγευμα θα  γίνει στο σχολείο παρουσίαση του νέου ημερολογίου του 2024, αφιερωμένου στον κλήρο και στη μνήμη όσων επωμίσθηκαν το λειτούργημα του ιερέα από κτίσεως του χωριού μας και έχουν πλέον αποβιώσει. Στη συνέχεια, στο χώρο του λαογραφικού μουσείου  θα γίνει η έναρξη ετήσιας  θεματικής έκθεσης φωτογραφίας.

Παρασκευή 11/8/23:  Επιτραπέζια για μικρούς και μεγάλους.
Η πλατεία μάς περιμένει να ακονίσουμε το μυαλό στο σταυρόλεξο, σκάκι και οι παλαιοί στην… κολιτσίνα, με δώρα έκπληξη στους νικητές.

Σάββατο 12/8/23:  Παράσταση κλόουν – μαριονέτας παράλληλα σε ένα κινητό παιδότοπο από νωρίς το βράδυ στις 18.30 στην πλατεία.

Δευτέρα 14/8/23: Η καθιερωμένη παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά.
Εορτασμός την παραμονή της Παναγίας με συνοδεία τοπικών νηστίσιμων εδεσμάτων κατά τις επιταγές της ημέρας (πατάτα φούρνου, πληγούρι κλπ) και εκλεκτού Κολλινιάτικου οίνου στην κεντρική πλατεία.

Τετάρτη 16/8/23: Μουσική βραδιά νεολαίας.
Στον προαύλιο χώρο του σχολείου υπό το φως της σελήνης η νεολαία θα απολαύσει τη δική της μουσική βραδιά.

Πέμπτη 17/8/23: Περίπατος στην Κολλινιάτικη φύση. 
Ένα νέο μονοπάτι στη φύση περιμένει να το βαδίσουμε για να φέρει στη μνήμη μας παλιές εικόνες που έχουμε ζήσει ή να ωθήσει τη μνήμη μας να τις πλάσει, αν γεννηθήκαμε και ζούμε στην πόλη. Αναχώρηση το πρωί ώρα 8 από πλατεία. Θα περιδιαβούμε την κορυφογραμμή των λόφων Προφήτη Ελισσαίου, Προφήτη Ηλία, Αναλήψεως και θα καταλήξουμε στον κόμβο Αγίων Αποστόλων από όπου θα επιστρέψουμε.

Πέμπτη 17/8/23: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Το απόγευμα ώρα 18:00 στο σχολείο θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις βασικές πρώτες βοήθειες που μπορούν να φανούν χρήσιμες και σωτήριες ανά πάσα στιγμή.

Παρασκευή 18/8/23: Ημερήσια εκδρομή με λεωφορείο που θα συνδιάζει επίσκεψη σε ιστορική Μονή και θάλασσα (γύρος Πάρνωνα – Μονή Έλωνας). Αναχώρηση ώρα 7 από πλατεία.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τόσο στην προετοιμασία των εκδηλώσεων όσο και κατά τη διάρκεια αυτών, να επικοινωνήσει άμεσα με τα μέλη του ΔΣ.

    Για το Δ.Σ.

www.kollines.gr email: info@kollines.gr