Πολιτιστικός Αύγουστος – Σκιρίτια 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΚΙΡΙΤΙΔΑΣ

Το πρόγραμμα του Συλλόγου μας για τον  πολιτιστικό Αύγουστο 2024 έχει ως εξής:

Σάββατο 10/8/24: Διαδραστική παράσταση για τα παιδιά με κλόουν, ταχυδακτυλουργικά, μαριονέτες, ώρα 7:30 το βράδυ στην πλατεία του χωριού.

Κυριακή 11/8/24: Παρουσίαση ημερολογίου 2025 – Έναρξη έκθεσης φωτογραφίας στο λαογραφικό μουσείο.
Π
αρουσίαση στις 7:30 το βράδυ στο προαύλιο του σχολείου, ημερολογίου του 2025 που αποτυπώνει λαογραφικά στοιχεία του παραδοσιακού γάμου. Θα ακολουθήσει  έναρξη της μηνιαίας έκθεσης φωτογραφίας στο λαογραφικό μουσείο με θέμα τοπικές φορεσιές, αλλά και χαρακτηριστικά πορτρέτα.  

Δευτέρα 12/8/24: Καθαριότητα και υγιές περιβάλλον.
Καλούμε τους εθελοντές στην πρωινή συγκέντρωση στην πλατεία για τον καθαρισμό των κεντρικών δρόμων από 9-12.

Τετάρτη 14/8/24:  Η καθιερωμένη παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά στην πλατεία του χωριού. Εορτασμός την παραμονή της Παναγίας με συνοδεία τοπικών νηστίσιμων εδεσμάτων κατά τις επιταγές της ημέρας (πατάτα φούρνου, μπουλουγούρι κτλπ) και εκλεκτού Κολλινιάτικου οίνου.

Παρασκευή 16/8/24: Ημερήσια εκδρομή με λεωφορείο.
Αναχώρηση ώρα 7 το πρωί από την πλατεία για Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, επίσκεψη στις ιστορικές Μονές Μαλεβής και Προδρόμου (Περδικόβρυση), Άστρος, πανηγύρι Τεγέας. Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Συλλόγου.

Σάββατο 17/8/24: Μουσική βραδιά νεολαίας ώρα 10 το βράδυ στο προαύλιο του σχολειού.

Κυριακή 18/8/24: Ολυμπιακή χρονιά ΠΑΡΙΣΙ 2024 και αναβίωση των παραδοσιακών ‘’Κολλινιάτικων ολυμπιακών αγώνων’’ στις 7 το βράδυ στο προαύλιο του σχολειού (αγωνίσματα: τσουβαλοδρομίες, αυγοδρομίες, μακριά γαϊδούρα, μήλα, ζολί, κουτσό κτλ).

Δευτέρα 19/8/24: Περιπάτημα υπό το φως της πανσελήνου.
Αναχώρηση από την πλατεία στις 8 το βράδυ  για τους λόφους της Κολλίνας, από όπου θα απολαύσουμε το ανυπέρβλητο πανόραμα του Ταΰγετου υπό το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Παρακαλούμε τους εθελοντές, για το σωστό προγραμματισμό τόσο στην προετοιμασία των εκδηλώσεων όσο και κατά τη διάρκεια αυτών, να επικοινωνούν για τη διαθεσιμότητά τους με τα μέλη του ΔΣ.

Για το Δ.Σ. 

www.kollines.gr email: info@kollines.gr