Αρχείο μηνός Αύγουστος 2023

Περπατώ στο δάσος… μήπως βρω το λύκο

sfs-logo

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΚΙΡΙΤΙΔΑΣ

Ο περίπατός μας της Πέμπτης 17/8/23 περιλαμβάνει περιδιάβαση λόφων Προφήτη Ελισσαίου, Προφήτη Ηλία, Αναλήψεως με κατάληξη στον κόμβο των Αγίων Αποστόλων. Θα πάρουμε γεύση από πανίδα και χλωρίδα και ταυτόχρονα θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα από ψηλά. Αναχώρηση ώρα 8 το πρωί από την πλατεία. Θα μεταφερθούμε με αυτοκίνητο στην Αγία Τριάδα απ΄ όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία. Ανάλογα με τις συνθήκες (θερμοκρασία, κούραση), ενδέχεται να περιορισθούμε στα 2/3 της αρχικής διαδρομής, δηλ. μετά τον Προφήτη Ηλία να κατηφορίσουμε προς το χωριό. Επικοινωνία στο info@kollines.gr.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Την Πέμπτη 17/8/23 ώρα 18:00 στον προαύλιο χώρο του σχολείου Κολλινών

Παράσταση κλόουν, μαριονέτας – παιδικός στίβος δράσης

clown2a

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΚΙΡΙΤΙΔΑΣ

έφερε το πολυαναμενόμενο show. Η εκπληκτική Νίκη Προκόπου απεδέχθη την πρόσκλησή μας να συμμετάσχει στα Σκιρίτια 2023 με μια μεγαλειώδη παράσταση clown, μαριονέτας και μαγικών το Σάββατο 12 Αυγούστου στις Κολλίνες όπου θα έχει συμπρωταγωνιστή το διάσημο Toni Zafra Ortiz. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει α) 4ωρο παιχνίδι σε κινητό παιδότοπο με τραμπολίνο, τσουλίθρα, στίβο δράσης με συνοδό που θα επιβλέπει τα παιδιά καθ΄ όλη τη διάρκεια, β) παράσταση μαριονέτας, θέαμα κλόουν και μαγικών διάρκειας 1 ½ ώρας.

Σας περιμένουμε από νωρίς το βράδυ στις 6.30. Είσοδος ελεύθερη. 

Όλο το πρόγραμμα Σκιρίτια 2023 εδώ

 

    Για το Δ.Σ.

Πολιτιστικός Αύγουστος – Σκιρίτια 2023

sfs-logo

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΚΙΡΙΤΙΔΑΣ

Το πρόγραμμα του Συλλόγου μας για τον  πολιτιστικό Αύγουστο 2023 έχει ως εξής:

Δευτέρα 7/8/23: Παράσταση θεάτρου σκιών με τον αγαπημένο Καραγκιόζη το βράδυ ώρα 9 στην πλατεία του χωριού.

Τρίτη 8/8/23: Καθαριότητα – Υγεία – Πολιτισμός
Καθαρισμός και άσπρισμα κεντρικών δρόμων από 8 πρωί έως 12 μεσημέρι. Το απόγευμα στο προαύλιο του σχολείου θα γίνει ενημέρωση, συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την σημασία της ανακύκλωσης.

Πέμπτη 10/8/23:  Παρουσίαση ημερολογίου 2024 – Έναρξη έκθεσης φωτογραφίας στο λαογραφικό μουσείο.
Το απόγευμα θα  γίνει στο σχολείο παρουσίαση του νέου ημερολογίου του 2024, αφιερωμένου στον κλήρο και στη μνήμη όσων επωμίσθηκαν το λειτούργημα του ιερέα από κτίσεως του χωριού μας και έχουν πλέον αποβιώσει. Στη συνέχεια, στο χώρο του λαογραφικού μουσείου  θα γίνει η έναρξη ετήσιας  θεματικής έκθεσης φωτογραφίας.

Παρασκευή 11/8/23:  Επιτραπέζια για μικρούς και μεγάλους.
Η πλατεία μάς περιμένει να ακονίσουμε το μυαλό στο σταυρόλεξο, σκάκι και οι παλαιοί στην… κολιτσίνα, με δώρα έκπληξη στους νικητές.

Σάββατο 12/8/23:  Παράσταση κλόουν – μαριονέτας παράλληλα σε ένα κινητό παιδότοπο από νωρίς το βράδυ στις 18.30 στην πλατεία.

Δευτέρα 14/8/23: Η καθιερωμένη παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά.
Εορτασμός την παραμονή της Παναγίας με συνοδεία τοπικών νηστίσιμων εδεσμάτων κατά τις επιταγές της ημέρας (πατάτα φούρνου, πληγούρι κλπ) και εκλεκτού Κολλινιάτικου οίνου στην κεντρική πλατεία.

Τετάρτη 16/8/23: Μουσική βραδιά νεολαίας.
Στον προαύλιο χώρο του σχολείου υπό το φως της σελήνης η νεολαία θα απολαύσει τη δική της μουσική βραδιά.

Πέμπτη 17/8/23: Περίπατος στην Κολλινιάτικη φύση. 
Ένα νέο μονοπάτι στη φύση περιμένει να το βαδίσουμε για να φέρει στη μνήμη μας παλιές εικόνες που έχουμε ζήσει ή να ωθήσει τη μνήμη μας να τις πλάσει, αν γεννηθήκαμε και ζούμε στην πόλη. Αναχώρηση το πρωί ώρα 8 από πλατεία. Θα περιδιαβούμε την κορυφογραμμή των λόφων Προφήτη Ελισσαίου, Προφήτη Ηλία, Αναλήψεως και θα καταλήξουμε στον κόμβο Αγίων Αποστόλων από όπου θα επιστρέψουμε.

Πέμπτη 17/8/23: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Το απόγευμα ώρα 18:00 στο σχολείο θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις βασικές πρώτες βοήθειες που μπορούν να φανούν χρήσιμες και σωτήριες ανά πάσα στιγμή.

Παρασκευή 18/8/23: Ημερήσια εκδρομή με λεωφορείο που θα συνδιάζει επίσκεψη σε ιστορική Μονή και θάλασσα (γύρος Πάρνωνα – Μονή Έλωνας). Αναχώρηση ώρα 7 από πλατεία.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τόσο στην προετοιμασία των εκδηλώσεων όσο και κατά τη διάρκεια αυτών, να επικοινωνήσει άμεσα με τα μέλη του ΔΣ.

    Για το Δ.Σ.

www.kollines.gr email: info@kollines.gr